i.s.m.Partner logo 1
Nieuw!

Leading by Being

Een holistisch leiderschapstraject voor de leiders van morgen

Leading by Being (LBB) is een populair Quinx-programma dat al 20 jaar bestaat en een grote groep enthousiaste aanhangers heeft. Het traject leert je anderen te leiden en inspireren vanuit fundamentele waarden zoals integriteit, kracht, moed, kwetsbaarheid en liefde. Tijdens de opleiding werken we op verschillende niveaus: psycho-emotioneel, energetisch en transpersoonlijk. Deze holistische benadering van leiderschapsontwikkeling stelt je in staat om te groeien in wie je werkelijk bent en die inzichten te vertalen naar een authentieke leiderschapsstijl.

Situering

De leiders van de toekomst moeten in de eerste plaats zichzelf kennen voordat ze anderen kunnen leiden of begeleiden. Zelfbewustzijn en persoonlijke groei zijn essentieel om effectief leiderschap te kunnen uitoefenen in een wereld die voortdurend in beweging is.

Leading by Being (LBB) richt zich, via een diepgaand proces, op de ontwikkeling van (persoonlijk) leiderschap. Dit programma gaat verder dan traditionele leiderschapsmodellen door te focussen op de innerlijke groei en de kracht van het individu. Het doel is om vanuit een intrinsiek sterke balans jezelf en anderen te leiden of te begeleiden in een voortdurend veranderend maatschappelijk gegeven.

Het LBB-traject omvat verschillende niveaus van ontwikkeling: het psycho-emotionele, energetische en transpersoonlijke niveau. Deze holistische benadering helpt je bewust te worden van je eigen innerlijke processen en deze inzichten te gebruiken in je interacties met anderen. Door te werken op deze verschillende niveaus, krijg je een diepgaand begrip van hoe je gedachten, emoties en energieën je leiderschapsstijl beïnvloeden.

We engageren ons om jou als deelnemer te helpen je eigen authentieke maatschappelijke positie te vinden, op te bouwen of te versterken. Dit betekent dat we je ondersteunen in het ontdekken van je unieke talenten en hoe je deze het beste kunt inzetten binnen de context van je werk en leven. Het programma biedt je de tools en technieken om je zelfvertrouwen te vergroten en je eigen visie te ontwikkelen, waardoor je beter in staat bent om anderen te inspireren en te beïnvloeden.

Daarnaast leren we je hoe je kunt omgaan met de uitdagingen en veranderingen die je tegenkomt in de huidige dynamische wereld. Door te werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling, zul je merken dat je niet alleen groeit als leider, maar ook als mens. Deze groei stelt je in staat om authentieke en duurzame relaties op te bouwen met degenen die je leidt en begeleidt.

Kortom, Leading by Being is niet alleen een programma voor leiderschapsontwikkeling, maar een reis naar zelfontdekking en persoonlijke transformatie. Door je te richten op de ontwikkeling van je innerlijke kracht en balans, zul je ontdekken hoe je een positieve en betekenisvolle impact kunt hebben op de wereld om je heen.

Doelgroep

Voor iedereen die hetzij maatschappelijk, hetzij bedrijfsmatig bewust is van zijn/haar leiderschapspositie en die via een persoonlijk ontwikkelingstraject zijn/haar draagvlak wil verruimen.

Leading by Being is ook voor diegenen die hun maatschappelijke roeping nog niet gevonden hebben of misschien zijn kwijtgeraakt. Via Leading by Being word je gesterkt in het maken van keuzes en het eventueel opnieuw kiezen van een koers.

We denken aan bedrijfsleiders, teamleiders, projectleiders, politici, academici, consultants, journalisten, trainers, opvoeders, kunstenaars, coaches, leidinggevenden, HR professionals. 

Wat leer je in dit traject?

  • Zelfbewustzijn: Je krijgt diepgaand inzicht in je eigen waarden, sterktes, werkpunten en emoties.
  • Intrinsieke balans: Je leert jezelf en anderen leiden vanuit een intrinsiek sterke balans.
  • Authentieke leiderschapsstijl: Je ontwikkelt een authentieke en empathische leiderschapsstijl.
  • Pro-activiteit: Je bent proactief in plaats van reactief omdat je aan de slag gaat met onbewuste gedragspatronen van jezelf en anderen.
  • Groepsdynamiek: Je krijgt inzicht in groepsdynamiek en van jouw effect op de groep en de invloed van de groep op jou.
  • Veranderingsbeheer: Je leert veranderingen effectief implementeren in je eigen leven en in dat van anderen.
  • Socio-culturele en spirituele evolutie: Je werkt aan jezelf vanuit verschillende perspectieven, waaronder het socio-culturele en het spirituele.
  • Authentieke keuzes: Je maakt authentieke keuzes gebaseerd op je eigen unieke gaven en kwaliteiten, voorbij angst en ego.
  • Levenslange ontwikkeling: Je leert je eigen ontwikkelingsproces levend houden en sturen op lange termijn.
  • Positieve impact: Je beseft hoe je een positieve en betekenisvolle impact kan hebben op je werk, in je familie, in de gemeenschap en de maatschappij.

Programma

Module 1: Personal Dynamics 

In de eerste module ga je als deelnemer ervaren en onderzoeken hoe je, vanaf je vroegste jeugd, specifieke zelfbeschermings-strategieën ontwikkeld hebt. Deze strategieën noemen we - volgens het werk van Wilhelm Reich en Alexander Lowen - karakterstructuren. 

Werken met de karakterstructuren vereist veel zelfonderzoek omdat het gaat over onbewuste patronen van gedrag. Het zal je leiden naar : 

  • kennis van en bewustzijn over je patronen
  • je 'vrije' zelf, in tegenstelling tot je ‘gevangen’ zelf
  • pro-activiteit (in plaats van reactiviteit)
  • het maken van authentieke keuzes 

 

Module 2: Group Dynamics 

In deze module verkennen we verschillende dimensies van groepsdynamiek:

  • jij en je effect op de groepsdynamiek
  • de intelligentie van de groep
  • de transpersoonlijke, onzichtbare maar voelbare dimensie van een groep

Je onderzoekt je eigen patronen. In hoever maakt een groep mij als individu vrij of onvrij? Welk stuk van mijn verleden ontmoet ik in contact met de anderen in de groep? Hoe ga ik hiermee om? Hoe neem ik hier verantwoordelijkheid voor? Deze vragen zullen verkend worden. Parallel hiermee zullen we de groei van de groep observeren en ontdekken hoe je hier als individu invloed op kunt hebben.

 

Module 3:  Change Dynamics

De derde module is erop gericht om de veranderingen die begonnen zijn in modules 1 en 2 te bestendigen en om de materie van persoonlijke verandering te bestuderen vanuit verschillende perspectieven, waaronder het socio-culturele en het spirituele.

In deze module maken we de vertaalslag naar het vermogen om daadwerkelijk verandering teweeg te brengen, zowel in ons eigen leven als in dat van anderen. Wij zijn ervan overtuigd dat de zelfkennis, opgedaan in de eerdere modules, het perfecte platform is van waaruit een krachtige positie kan worden ingenomen. Waarin zorg gedragen kan worden voor onze diepere noden en die van onze omgeving, of dat nu werk, familie, gemeenschap of maatschappij is.

We onderzoeken het thema 'veranderen' op zowel persoonlijk - als op groepsniveau en richten ons op de toepasbaarheid ervan in leven en werk na Leading by Being. 

Op korte termijn uit verandering zich als de voorbereiding op de 'coming-out' van LBB : terug in de wereld stappen met een nieuw zelfinzicht en nieuwe doelgerichtheid. Op lange termijn zal je hierdoor leren je eigen ontwikkelingsproces levend te houden. En te sturen op een manier die je de rest van jouw leven van pas zal komen.

Het einddoel is te ontdekken wat onze taak is in de wereld en hoe we die kunnen uitvoeren, ieder op zijn of haar unieke manier.

Werkwijze

Leading by Being kent een integrale aanpak om het persoonlijk groeiproces te ondersteunen. We integreren een ruim aanbod aan werkvormen, die de deelnemers op de verschillende niveaus van ontwikkeling zullen activeren. 

We werken op: 

  • een psycho-emotioneel niveau, met concepten en oefeningen ontleend aan de rijke geschiedenis van de gestalt- en systeemtheoretische scholen (van Perls tot Hellinger).
  • een bio-energetisch niveau met concepten en oefeningen die een toegang geven tot het begrijpen en ervaren van de intelligentie van het lichaam (van Lowen tot Roth).
  • een transpersoonlijk niveau met concepten en oefeningen ontleend aan de rijke wereld van meditatie en energiewerk (van Barnett tot Wilber).

Het voeden van de verschillende centra van intelligentie is een basisbestanddeel van alle modules die Leading By Being aanreikt. 

Intakegesprek voor aanvang training

Na je inschrijving word je door iemand van de begeleiders gecontacteerd voor een intakegesprek.  Tijdens dit gesprek schatten we samen in of het traject het juiste is om te volgen op dit moment.  We doen dit vooral uit zorg voor de deelnemers maar ook voor de kwaliteit van het programma en de groepsdynamiek.  Zo'n gesprek is telefonisch of online en duurt een klein uurtje.  

Individuele coaching van Wouter Torfs

Je kan tijdens het traject ook een individuele coaching vragen met Wouter Torfs.  Met zijn meer dan dertig jaar lange carrière als CEO van Schoenen Torfs, is Wouter de ideale coach om met jou de link te maken tussen je persoonlijke ontwikkeling en je werkcontext en het leidinggeven en inspireren van anderen.

Subsidiemogelijkheden voor deze opleiding

Deze opleiding komt specifiek in aanmerking voor:

Getuigenissen (4)

De fantastische 'Leading by Being' omschrijven is aartsmoeilijk, omdat duizend woorden niet kunnen beschrijven wat je meemaakt ... LBB heeft me gegeven wat ik nodig had, niet altijd wat ik daarom comfortabel of gemakkelijk vond. LBB heeft me een spiegel voorgehouden en tegelijkertijd een veilige haven gecreëerd waarbinnen er begeleiders en mede-tochtgenoten waren die, samen met mij, mochten groeien en bloeien, met vallen en opstaan, met praten en stilte, met verdriet en liefde, ... LBB is voor altijd ...

- Anneleen van Bosch, Zaakvoerder, Antiques & Design

Voor mij was LBB de weg om contact te maken met wat ik echt wil in mijn leven, als vader, als partner, als leider in het familiebedrijf. Het programma heeft me geleerd de moed te vinden om altijd de waarheid onder ogen te zien. De waarheid over mezelf, over wat ik voel en denk, over mijn relatie met medewerkers en met wie mij dierbaar is, over wat me energie geeft en wat me energie ontneemt. Het toonde me de moed om te bespreken waar ik bang voor ben en zo doorbraken te realiseren in mijn leven en persoonlijk geluk. Daarom was LBB een mijlpaal in mijn leven!

- Toon Bossuyt, CEO, Boss Paints

Als je denkt dat je onafhankelijk bent ….. als je denkt dat je het allemaal op een rijtje hebt….Think again! LBB is self leadership. Twijfel, liefde, vriendschap. En altijd blijven zoeken. Onderzoeken en beantwoorden, wat je vraag ook is.

- Tim de Coninck, CXO, France

LBB heeft mij geholpen een dieper inzicht te krijgen in mezelf via spirituele, lichamelijke en psyche-emotionele invalshoeken. De begeleiders hebben de gave om een ruimte te creëren waarin er echte kwetsbaarheid en vertrouwen kunnen zijn. Dat stelde me in staat om serieuze stappen te zetten op weg naar mijn eigen kern en levenskracht.

- Joris van Droogenbroeck, Co-founder, omarmer van menselijke compexiteit, Multiversity

Trainers

Anja Hueber

Anja Hueber

Als mede-oprichter van Quinx heeft Anja vele jaren met groepen gewerkt, zowel in-company als in open aanbod.  De laatste jaren kiest ze ervoor om meer vanuit haar eigen ritme te werken, met aandacht voor specifieke gebieden: zoals het werken met stilte, het faciliteren van diepgaande programma’s rond persoonlijke en transpersoonlijke ontwikkeling en het aanbieden van een programma dat zich richt op het verhogen van de impact van vrouwen.  De manier waarop Anja werkt, wordt door deelnemers beschreven als vertragend, verdiepend en verbindend.  Dat maakt haar enorm blij, het zijn woorden naar haar hart!  In de snelle en complexe tijd waarin we leven, is ze er trots op dat ze in haar programma’s en workshops kan bijdragen aan het creëren van een plek, een veld, waarin mensen kunnen stilstaan, zichzelf beter kunnen leren kennen en waarin Anja hen kan ondersteunen in het ontdekken van waar het hen nu werkelijk om gaat.  Om diepgewortelde patronen te leren zien en kennen en hier meer vrijheid rond te ontwikkelen.  Zo ontdekken deelnemers wat ze wezenlijk te bieden hebben en leren ze vanuit een diepe verbondenheid met zichzelf en de wereld rondom hen, hun stappen in de wereld te zetten. Vanuit een grotere vrijheid, eerlijkheid en moed.

Sinds 2021 is Anja mede-eigenaar en mede-inspirator van retraite centrum 'La Terra Saggia' in Italië.

James Bampfield

James Bampfield

James' werk in organisaties is zowel diep persoonlijk als diep systemisch. Zijn taak als evolutie-katalysator is om beperkende patronen te confronteren en het beste in mensen naar boven te halen. Elk individu, elk team, elke organisatie heeft zijn eigen ontluikende verhaal. Als consultant betreedt hij tijdelijk hun verhaal en gebruikt al zijn ervaring en magie om blokkades op te heffen en te versterken.

Groepen zijn zijn medium. James is zijn hele leven betrokken geweest bij groepswerk, als deelnemer en als facilitator. Hij is in zijn nopjes wanneer hij een liefde voor leren in mensen kan ontwaken of opnieuw kan aanwakkeren, een verlangen om een vervullender leven voor zichzelf te creëren en een meer vloeiende werkplek.

James is afgestudeerd aan de Universiteit van Cambridge en heeft een Master in verandermanagement behaald aan de Universiteit van Surrey. Hij heeft in verschillende landen gewoond en is blootgesteld aan vele verschillende culturen. Hij is dankbaar voor de school van het leven voor een geweldige (voortdurende!) opleiding. Zijn werktalen zijn zowel Engels als Nederlands.

Vorig jaar is hij ook begonnen met Spirituality for Today en de Sunday Spirit meditaties.

Wouter Torfs

Wouter Torfs

Na zijn rechtenstudies was Wouter drie jaar advocaat. Nadien werkte hij 36 jaar voor Schoenen Torfs waarvan meer dan 30 jaar als CEO. Het meest trots in zijn carrière is hij op het feit dat zijn bedrijf tien keer tot 'Beste Werkgever' werd verkozen en in 2019 tot 'Beste Werkgever van Europa'. Hij leerde dat duurzame economische groei gefundeerd is op een kwalitatieve en fijne werkplek waar mensen uitgenodigd worden hun authentieke zelf in te brengen en hun talent te ontplooien. Een organisatie ontwikkelt zich naarmate en in de richting waarin zijn leider zich ontwikkelt: de vonk die Wouter heeft rond levenslang leren, werd een vuurtje bij Schoenen Torfs. Hij was enkele jaren actief als NLP trainer, volgde vele opleidingen bij Dirk Oellibrandt (ondermeer alchemie van leiderschap) bij Quinx en Jan Geurtz, hij is een fervent mindfulness beoefenaar. Hij begeleidt nu drie 'councils' onder de koepel van 'Organisations of the Future'. Daarnaast is hij vandaag Voorzitter van het Centrum Algemeen Welzijnswerk Vlaanderen, zetelt Wouter in verschillende raden van bestuur en is hij - last but not least - een familieman in hart en nieren met zijn lieve vrouw, vier kinderen en vier schatten van kleinkinderen (tot dusver). 

Prijs

€ 12 950,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: € 250 korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Bij HRDA zijn de prijzen telkens alles inbegrepen, behalve BTW.

Inschrijven

Data

  • 23.09.2025(A) 09:00 - 17:00
  • 24.09.2025(A) 09:00 - 17:00
  • 25.09.2025(A) 09:00 - 17:00
  • 26.09.2025(A) 09:00 - 17:00
  • 12.11.2025(A) 09:00 - 17:00
  • 13.11.2025(A) 09:00 - 17:00
  • 14.11.2025(A) 09:00 - 17:00
  • 22.12.2025(B) 09:00 - 17:00
  • 27.01.2026(A) 09:00 - 17:00
  • 28.01.2026(A) 09:00 - 17:00
  • 29.01.2026(A) 09:00 - 17:00
  • 30.01.2026(A) 09:00 - 17:00
  • 11.03.2026(A) 09:00 - 17:00
  • 12.03.2026(A) 09:00 - 17:00
  • 13.03.2026(A) 09:00 - 17:00
  • 20.04.2026(B) 09:00 - 17:00
  • 28.05.2026(A) 09:00 - 17:00
  • 29.05.2026(A) 09:00 - 17:00
  • 25.06.2026(A) 09:00 - 17:00
  • 26.06.2026(A) 09:00 - 17:00
  • 24.08.2026(C) 09:00 - 17:00
  • 25.08.2026(C) 09:00 - 17:00
  • 26.08.2026(C) 09:00 - 17:00
  • 27.08.2026(C) 09:00 - 17:00
  • 28.08.2026(C) 09:00 - 17:00
  • 17.09.2026(D) 18:00 - 23:00
  • 18.09.2026(D) 09:00 - 17:00

Locaties

A: Schaluinenhoeve
Schaluinen 11

5111 Baarle-Nassau
Nederland
Bekijk locatie

B: Baarbeekhoeve
Baarbeekstraat 24

2800 Mechelen
België
Bekijk locatie

C: La Terra Saggia
Bagno di Pitino 96

62027 San Severino Marche
Italië
Bekijk locatie

D: Heerlijckyt Van Elsmeren
Weg op Halen 2

3450 Geetbets
België
Bekijk locatie

Trainers

  • Anja HueberAnja Hueber
  • James BampfieldJames Bampfield
  • Wouter TorfsWouter Torfs

Prijs

€ 12 950,00 excl. BTW

- € 250Vroegboekkorting

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR professionals
Startdatum 03/10/2024Duur: 25 uur

Verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR professionals

Leer de principes van Verbindende Communicatie ...

Lees meer
Vrouw en impact
Startdatum 28/11/2024Duur: 18.5 uur

Vrouw en impact

Ontwikkel als vrouw meer impact en leiderschap ...

Lees meer
Coaching to outperform - Coach je medewerkers naar betere performance
Startdatum 16/09/2025Duur: 30 uur

Coaching to outperform - Coach je medewerkers naar betere performance

Als leidinggevende coachtechnieken inzetten zod...

Lees meer
Kennismakingsworkshop: Opleiding Systemisch Leiderschap

Kennismakingsworkshop: Opleiding Systemisch Leiderschap

Maak kennis met de 10-daagse opleiding ‘Systemi...

Lees meer